iOS 9'un Çıkış Tarihi Belli Oldu!

iOS 9'un Çıkış Tarihi Belli Oldu!
iPhone 6 ve 6 Plus’ın tanıtılmasından sonra gözler iOS 9 üzerinde yoğunlaştı ve Apple tarafından iOS 9 ile ilgili net bilgiler ve iOS 9’un çıkış tarihi de kesinleşti.

12 Haziran tarihinde yani haftaya cuma günü tanıtılacak olan yeni iOS 9 beraberinde yenilikleri de getiriyor. Sistem gereksinimi olarak en az 1 GB RAM ile çalışacak olan iOS 9 ne yazık kiiPhone 4s ve iPad 2‘de yer almayacak. Bunun haricinde kalan diğer iPhone ve iPad cihazlar ile tam uyumlu çalışacak olan iOS 9’da klavye yeniden tasarlandı ve artık yeni iOS’ta tuş takımı daha büyük ve daha fonksiyonel olacak. Gelişen klavyenin yanında artık iOS 9’da harita da güncelleniyor ve haritada konumunuzu belirledikten sonra bulunduğunuz yerin etrafında yer alan metro, otobüs ve vapur duraklarını anında belirleyerek ekrana getirecek ve çok yakınlarda Apple otobüs ve toplu taşıma araçları için geliştirdiği özel bir kamerada eş zamanlı olarak iOS 9’un içerisinde bulunan güncellenmiş harita ile çalışacak.

Yenilenen iOS 9’a sahip olacak olan akıllı telefonlar ve tabletler yaklaşık 5 GB’lık büyük bir güncelleme ile bünyesine iOS 9’u katacak ve özellikle iPhone akıllı telefonlarda bildirim penceresi de yenilenmeden istifade edecek ve yenilenen bu bildirim penceresi Apple’ın söylemesine göre şimdikinden daha çok işlevselliğe sahip olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.