İpad Air 2 nin Gizemleri Çözülüyor

İpad Air 2 nin Gizemleri Çözülüyor
Apple, yeni nesil iPad'de ne yaptı?

Önceki hafta perşembe günü gercekleşmekte olan lansmanda iPad Air 2 ve iPad Mini 3 tanıtıldı. Cupertino merkezli şirket iPad Air 2'le beraber eski geleneğine X serisi yongalara geri döndü. Yeni iPad Air'da A8X sistem çipi yer alıyor. Apple tanıtımda her zamanki gibi yongayla alakalı ayrıntıları vermedi.

Gizmobic sitesinde iPad Air 2'nin Geekbench 3 sonuçları yayınlandı. Kimi gerçekler anlaşıldı . 1. beş GHz'de çalışan A8X işlemcisi 3 çekirdeğe sahip. Primate Labs kurucusu John Poole da sonucun hakikat olduğunu belirtti.

Ekstra çekirdek A8 yongasına göre 100 MHz daha çok hız sağlıyor. Tekli çekirdek benchmark'ında %13 daha çok. Çoklu çekirdekte ise iPad Air 2 tüm iOS cihazlardan daha üstün. 3 çekirdekli işlemci bir yandan Apple'ın gelecek planlarını işaret ediyor. Iphone 6S'te 3 ya da 4 çekirdekli işlemci görebiliriz. Daha önce yayınlanan birkaç öngörü raporunda Apple'ın 4 çekirdeğe geçmek için hazırlık yapmış olduğu ileri sürülmüştü. Önümüzdeki günlerde tersine mühendislik işlemiyle iPad Air 2'nin daha neler sakladığını öğreneceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.