iPad Air 2'de SIM Kart Girişi Yok

iPad Air 2'de SIM Kart Girişi Yok
Apple 16 Ekim etkinliğinde tanıttığı en yeni tableti iPad Air 2, SIM kart girişine sahip olmamasına rağmen hücresel bağlantı gerçekleştirebiliyor.

Apple düzenlediği etkinlik ile Mac ve iPad ailelerinin yeni üyelerini tanıtırken, etkinliği yıldızı ise iPad Air 2 ve Retina iMac oldu.

iPad Air'e göre yüzde 18 daha ince tasarımı ile dikkat çeken iPad Air ise bu tasarım ile birlikte donanımsal olarak iki temel farklılığa sahip oldu.

 

14-10/16/durable_large.png

Bunlardan ilki, daha önceki modellerde bulunan, ses açıp-kapatma ya dayönü kiltleme işlevi gören anahatarın iPad Air 2'de yer almaması. Diğeri iseWi-Fi + Hücresel olan modellerde SIM kart girişinin bulunmayışı.

SIM Kartsız Hücresel Bağlantı Nasıl Oluyor?

iPad Air 2 SIM kart girişine sahip olmayınca akıllara hücresel bağlantının nasıl sağlanacağı sorusu geliyor. Bu sorunun cevabı ise Apple'ın iPad Air 2'ye yerleştirdiği Apple SIM kartında saklı.

Apple, iPad Air 2'ye koyduğu APPLE SIM kart sayesinde, iPad'inizde farklı operatörlerden aldığınız hücresele bağlantı hizmetini kullanabiliyorsunuz ve bunu yaparken SIM kart değiştirmenize de gerek kalmıyor. Ancak bu uygulama ne yazık ki şu an sadece ABD ve Birleşik Krallık için geçerli.

14-10/17/sim.jpg

Türkiye'de Nasıl Olacak

Apple'ın sitesinde yer alan bilgilerde, uygulamaya katılan operatörler arasında ABD ve Birleşik Krallık'da hizmet veren operatörler yer aldığı için bu uygulamanın diğer ülkelerde nasıl işleyeceği merak konusu. Bu noktada gerçekleşme ihtimali olan iki senaryo bulunuyor.

Apple, iPad Air 2'nin satılacağı diğer ülkelerde de benzer işleyişi uygulamak için operatörler ile anlaşabilir ya da bir operatörden aldığınız iPad Air 2 sadece o operatör ile  kullanılabilecek şekilde yani bir nevi kilitli olarak satışa sunulabilir. Üstte yer alan görselin Apple'ın Türkiye sitesinde yer almıyor oluşu ve onun dışında herhangi bir bilgi bulmaması dolayısıyla henüz bu soruya cevap vermek için çok erken. Bu konudaki gelişmeleri ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.