iPad Pro'nun çözünürlüğü ne kadar olacak?

iPad Pro'nun çözünürlüğü ne kadar olacak?
Apple'ın bu sene içinde merakla beklenen ürünü olan 12.9 inç boyutundaki iPad Pro'nun ekran detayları iOS 9 kodları arasında bulundu.

 iOS 9 kodları içinde iPhone 6S'in Full HD video kayıt özellikli ve çift led flaşlı bir ön kameraya sahip olacağından bahsetmiştik.

HD katlitesinde 240fps slow motion video çekebilecek olan bu kameranın iOS 9 kodları arasından çıkmasıyla birçok yazılımcı bu kodları araştırmaya başladı ve görünüşe göre iOS 9 kodları arasından çıkan detaylar sadece iPhone 6S ile sınırlı değil.



Aşağıda göreceğiniz kodlar arasından çıkan bilgiye göre 12.9 inçlik iPad Pro modelinin ppi değeriiPad Air 2 modeliyle aynı, yani 264ppi olacak. Buradan hareketle 1366x1024 olarak görünen çözünürlük değeri Apple'ın Yüksek Çözünürlük Düzenleyicisi ile 2732×2048 piksel olacak. 

Bir tablet için oldukça yüksek olan bu değerler 12.9 inçlik bir tablet olması sebebiyle doğal karşılanabilir. Aynı zamanda bu tabletin kullanım yerlerinde daha çok tasarım ve mimari gibi olacağını düşünürsek çözünürlüğün yüksek olması da bir avantaj haline gelecektir.
 

Son olarak iOS 9'daki yeni iPad klavyesinin daha büyük ve daha geniş yapılabilmesi sebebiyle iPad Pro'ya hazırlığın olduğunu da bir nevi kanıtlamıştı. Yani iPad Pro'nun ayak sesleri artık rahat bir şekilde duyulmaya başlandı.

Bakalım iPad Pro 2732×2048 piksel ve 294ppi değeri ile neler başarabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.