iPhone 6 geri çağrılabilir

iPhone 6 geri çağrılabilir
Yeni iPhone'ların 128 GB'lık modellerindeki oluşan bir sorun yüzüne potansiyel geri çağırma işlemi söz konusu.

Ekim ayında birkaç iPhone 6 ve iPhone 6 Plus sahibi yeni bir sorunla ilgili şikayette bulundu. Bu sorun ünlü #bendgate yani yamulma veya eğilme değil. 128 GB'lık modellerin vebası olarak adlandırılıyor. Etkilenen cihazlar bootloop'ta sıkışmış gözüküyor. Bu problemin tek kesin çözümü Apple mağazasından birebir değişim yapmak.

Sorun aslında kesin olarak belirlenmiş veya Apple tarafından teyit edilmiş değil. Problemin iPhone 6 ve 6 Plus'ın 128 GB'lık modellerine bağlı bir donanım sorunu olabileceği söyleniyor. Daha kötüsü gözlemciler Apple'ın büyük bir geri çağırma işlemiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor. Daha fazla detaya birlikte bakalım.

128 GB'lardaki problemin kaynağı nedir?

Yayınlanan yeni bir rapor sorunun TLC NAND flaşın IC denetleyicisinde yattığını ileri sürdü. TLC (Üçlü) genel olarak SLC'den (Tekli) veya MLC'den (Çoklu) daha yavaş. SLC önce iPad'lerde yer aldı. iPhone'larda ise bugüne kadar daha stabil olan MLC NAND flaş kullanıldı. Peki Apple neden MLC NAND flaştan vazgeçti? Cevap aslında çok basit. TLC, hem SLC hem de MLC'den daha ucuz.

Endüstri kaynakları çökme ve bootloop sorunlarının TLC NAND flaş kökenli olduğuna inanıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi gözlemciler bu yüzden çok sayıda 128'lık modelin geri çağrılabileceğini düşünüyor. 8.1'in güncellemesinin de düzeltme yapmamasıyla iddiaların bir şekilde beslendiği yorumları da yapıldı.

Konuyla ilgili olarak şunu da ekleyelim. Samsung SSD 840 ve 840 EVO'nun okuma testleri düşük çıktı. Her ikisinde de TLC NAND flaş var. Samsung ürünler için firmware geliştirmesi için çalışmalara başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.