İphone 6 mı Galaxy S5 mi?

İphone 6 mı Galaxy S5 mi?
İphone 6 ve Galaxy S5 birçok yönden karşı karşıya geliyor, özellikleri karşılaştırıldığında hangisi daha önde?

Eğer iPhone 6 ve bir Android telefon arasında seçim yapmaya çalışıyorsanız, büyük ihtimal ile Samsung'un Galaxy S5'ine göz atmışsınızdır. İki telefon da günümüzün en popüler ürünleri arasında yer alıyorlar ve ikisi de bu yeri hak ediyor.iPhone 6, Apple'ın şimdiye kadar ürettiği en ince telefon ancak aynı zamanda şimdiye kadar ürettiği en büyük telefonların arasında da yer almakta. iPhone 6 Plus ise daha da büyük ancak onun karşılaştırılacağı ürün Galaxy Note 4. Apple, son iki yıldır ilk defa ekran çözünürlüğünü geliştirdi ve akıllı telefonuna yeni bir tasarım ile yaklaştı.

Galaxy S5 de aynı şekilde Samsung'un şu ana kadar ürettiği en iyi telefonlar arasında yer alıyor. Samsung'un parmak izi algılayıcısına sahip ilk telefonu ve Samsung bu telefon ile TouchWiz kullanıcı arayüzünü daha temiz bir görüntüye kavuştururken geliştirmeyi de başarmış durumda.Bu iki telefonun karşılaştırmasında ise sırasıyla kontrol edilmesi gereken bazı özellikler bulunmakta.

 

Görünüş ve His

Apple, Samsung, Galaxy S5, iPhone 6

Bu telefonları karşılaştırırken fark edeceğiniz ilk şeylerden biri, boyutları arasındaki fark. iPhone 6, iPhone 5'e göre oldukça büyük olmasına rağmen Galaxy S5 kadar büyük değil. iPhone 6'nın ekran boyutu 4.7 inç iken, Galaxy S5 5.1 inçlik bir ekran ile sunulmakta.Tasarım, öznel bir konu olabilir. Sonuç olarak çoğu kriter kişinin kendi zevkine kalmış durumda. Ancak telefonların tasarımlarının yarattığı rahatlık hissinde bazı genel sonuçlara varmak mümkün.iPhone 6'ya bakıldığında, Apple'ın yeni telefonunun "unibody" metal tasarım ile üretildiği görülebiliyor. Önceki sürümlere göre daha da inceltilmiş olan bu telefon, artık iPad Air'de gördüğümüz yuvarlak köşelere sahip ve bu da telefonun daha zarif gözükmesine yol açıyor. Ayrıca iki telefonun da parmak izi okuyucularının ana ekran tuşunda yer aldıklarını belirtmekte fayda var. Bu okuyucular, S5'te PayPal aracılığı ile gerçekleştirilen alımları onaylamak için kullanılabilirken, iPhone 6'da iTunes üzerinden gerçekleştirilen alımları onaylıyor. Yakın zaman içerisinde iPhone 6'nın parmak izi okuyucusu aracılığı ile Apple Pay ödemelerini onaylamanız da mümkün olacak.

iPhone 6'nın güzel bir telefon olduğu konusunda herhangi bir şüphe bulunmuyor. iPhone 6 0.68cm kalınlığındayken, Galaxy S5 0.78 cm kalınlığına sahip.

Galaxy S5'in hantal olduğunu söylemek pek mümkün değil ancak Apple'ın en son telefonu kadar ince olmadığı kesin. Galaxy S5, Galaxy S4'e göre oldukça gelişmiş durumda ve sert, çukurlu arka yüzeyi oldukça kolay bir tutuş sağlıyor. Fakat, üretim anlamında iPhone 6, çok daha özel bir şekilde üretilmiş hissini uyandırmakta. S5'in yeni, dokulu arka yüzeyi parmak izlerinin üstünde kalmasını zorlaştırmış olsa da, görünüş anlamında çok da çekici durmuyor.Tabii ki bazı kişiler S5'in tasarımını tercih edebilirler. Ancak eğer özel üretim hissini uyandıran en ince ve en hafif telefonlardan birini istiyorsanız, iPhone 6 muhtemelen en iyi tercihiniz olacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.