iPhone 6'da 1 GB RAM olacak

iPhone 6'da 1 GB RAM olacak
4.7 inç'lik modelin anakartına ait fotoğraf RAM miktarıyla ilgili detayı ortaya çıkardı. Buna göre iPhone'da 1 GB'lık bir RAM kullanılacak.

Geçiğimiz haftalarda GeekBar, iPhone 6'nın RAM miktarını gösteren şematik sızdırmıştı. Ama bu şematiğin yanlış yorumlandığı ve 1 GB'ın NAND bileşenine ait olduğu söylenmişti. Bu yüzden Apple'ın RAM konusundaki planları belirsiz kaldı.

Feld & Volk ve Sonny Dickson kısa süre önce  iPhone 6 anakartına ait bir dizi görsel paylaştı. Bu görsellerden biri 1 GB'lık LPDDR3 RAM'in olabileceğini gösteriyor. Bunun kaynağı ise A8 üstündeki parça numarası. Bu detayı Macrumors forum üyelerinden commander.data ortaya çıkardı.

Gelelim detaylara. Belirtilene göre A8 üstündeki H9CKNNN. parça numarası Hynix LPDDR3 RAM'i işaret ediyor. Yani RAM LPDDR4 değil. A7'de de numara bu şekilde başlıyor. 3. N'den sonra gelen hane ise 8 1GB (H9CKNNN8), B 2GB (H9CKNNNB) olmak üzere kapasiteyi belirler. Ne yazık ki görüntü tam net olmadığı için işler burada karışmış durumda. Ama bazı forum üyeleri ve Macrumors editörleri A8'deki numaranın B değil daha çok 8 gibi göründüğü düşünüyor.

Apple iPhone 6 anakart

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.