Irak güçlerinin DAEŞ ile mücadelesi

Irak güçlerinin DAEŞ ile mücadelesi
Kerkük'e bağlı Beşir kasabasını geri alma operasyonunda 2 Şii milis öldü, 25'i yaralandı

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Beşir kasabasında terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda çıkan çatışmalarda 2 Şii milisin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haşdi Şabi Bedir Tugayları Kuzey bölge Sözcüsü Ali Hüseyini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yürütülen operasyonda DAEŞ ciddi kayıplar verdi. Bizim de 2 askerimiz öldü, 25'i de yaralandı. Hava muhalefeti Irak Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının işlevini etkiliyor." dedi.

Haşdi Şabi Beşir Komutanı Abu Tahir de ''Son yirmi dört saat içerisinde önemli ilerlemeler kaydettik. Bu sabah İmam Abbas, İmam Ali ve 16.Türkmen Tugaylarının başlattığı ortak operasyonda Tel Ahmet, Gül Tepe ve Elbu Mafraç köylerini geri aldık. Operasyon yavaş ilerlese de Beşir kasabasını kurtarmadan bölgeden çekilmeyeceğiz.'' diye konuştu.

Beşir kasabasını terör örgütü DAEŞ'ten geri alma operasyonu bugün sabah saatlerinde başlamıştı. DAEŞ, Beşir kasabasını 9 Mart'ta ele geçirmişti. Türkmen Beşir kasabası, Tazehurmatu Nahiyesine 5 kilometre, Kerkük kent merkezine ise 25 kilometre mesafede yer alıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.