Irak Meclis Başkanı Cuburi'nin görevden alınması

Irak Meclis Başkanı Cuburi'nin görevden alınması
Kerkük'teki bazı aşiret liderleri, Irak Meclis Başkanı Cuburi'ye destek verdiklerini açıkladı

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentindeki bazı Arap aşiretleri, görevden alınmak istenen Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'ye destek için bir araya geldi.

Kerkük kent merkezinde Hadidi Aşireti lideri İsmail Hadidi'nin başkanlığında bir araya gelen 30 aşiret lideri, Cuburi'ye desteklerini açıklayıp, kendisinin yasal olarak görevde olduğunu ifade etti.

Söz konusu toplantıya bölgedeki aşiret liderlerinin yanı sıra Cuburi'nin danışmanları da katıldı.

Cuburi'nin danışmanlarından, Mahmut Zeydan el-Ubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir araya gelmemizin nedeni Cuburi'nin haklı olduğunu ve tutumunu desteklemek içindir. Kendisinin görevden alınmaya çalışılmasının hiçbir yasal dayanağı yoktur ve atılan adımlar yanlıştır." dedi.

- "Bağdat'ta siyasi çöküş tetikleniyor"

Ubeydi, Irak'ın güvenlik ve siyasi açıdan kötü bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, "Ekonomi, güvenlik, sosyal ve tüm hayat alanlarındaki ülkenin çöküşü olsa olsa memleket düşmanlarının çıkarına olur. Her şeyden önce ülkenin bu duruma gelmesine neden olanlardan hesap sorulması lazım." diye konuştu.

Bir diğer danışman Mikdad Feyzullah ise Cuburi'nin yasal olarak görevine devam edeceğine dikkati çekerek, Bağdat'ta meydana gelen gelişmelerin siyasi çöküşü tetiklediğini söyledi.

Irak'ta hukuki meşruluğu tartışmalı bir oturumla 171 milletvekilinin yaptığı oylama sonucu Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ve iki yardımcısı Humam Hammudi ile Aram Şeyh Muhammed'in görevden alındığı, geçici bir süreliğine en yaşlı üye sıfatıyla Vataniyye Koalisyonu'ndan milletvekili Adnan el-Cenabi'nin başkanlığa getirildiği iddia edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.