Irak ordusu DAEŞ'in elinde tuttuğu Felluce'ye girdi

Irak ordusu DAEŞ'in elinde tuttuğu Felluce'ye girdi
Irak ordusunu bağlı güvenlik güçleri ve bölgedeki yerel aşiretler, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Felluce kentine üç koldan girdiği belirtildi

Irak ordusunu bağlı güvenlik güçleri ve bölgedeki yerel aşiretler, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Felluce kentine üç koldan girdiği belirtildi.

Enbar İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Raci Barakat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Felluce'yi kurtarma operasyonuna katılan güçler sabahın erken saatlerinde kente üç koldan girmeyi başardı. Söz konusu güçler kentin güney, doğu ve kuzey cephelerinden ilerleme sağlıyor." dedi.

Terör örgütü DAEŞ'in Iraklı güçlerin ilerlemesini engellemek için bomba yüklü araçlarla saldırı başlattığını aktaran Barakat, "Havan topu, katyuşa füzeleri ve yere döşenen mayınlarla kente girilmesini önlemeye çalışıyorlar." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.