Irak Savunma Bakanı Ubeydi:

Irak Savunma Bakanı Ubeydi:
"Terör örgütü DAEŞ'e karşı zafer elde etmek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz"

BAĞDAT (AA) - Irak Savunma bakanı Halid el-Ubeydi terör örgütü DAEŞ'e karşı zafer elde etmek için her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.

Necef kentinde Sadr Hareketi Lideri Mukteda es-Sadr ile bir araya gelen Ubeydi, düzenledikleri ortak basın toplantısında,"Irak silahlı kuvvetleri, DAEŞ'e karşı zafer elde etmek için tüm oluşumlarıyla elinden gelen her türlü çabayı gösterecektir" dedi.

Ubeydi ayrıca Sadr'ın, Irak ordusu ve askeri kurumlarına verdiği desteği yinelediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Sadr Hareketi lideri Sadr ise uluslararası koalisyonun Musul'u kurtarma operasyonu hakkındaki açıklamalarının kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, "Musul'un Iraklıların eliyle özgürleştirilmesi için çalışacağız" ifadesini kullandı.

Sadr ayrıca Haşdi Şabi güçlerinin düzenli güvenlik güçlerine katılması şeklindeki çağrılara destek verdiğini dile getirdi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi çarşamba günü yaptığı açıklamada Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten geri alınmasına yönelik operasyonlara hazırlık kapsamında kentin kuzeyine askeri güç göndermeye başladıklarını belirtmiş, Savunma Bakanlığı da 20014'ten beri DAEŞ'in kontrolünde olan Musul'u kurtarma operasyonu öncesinde, kentteki sivillerin ve altyapının korunmasına yönelik planını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.