Irak Ulaştırma Bakanı Zubeydi'den istifa açıklaması

Irak Ulaştırma Bakanı Zubeydi'den istifa açıklaması
BAĞDAT (AA) - Irak Ulaştırma Bakanı Bakır ez-Zubeydi, istifasını Başbakan Haydar el-İbadi'ye sunduğunu ancak istifasının kabul veya reddedildiğine...

BAĞDAT (AA) - Irak Ulaştırma Bakanı Bakır ez-Zubeydi, istifasını Başbakan Haydar el-İbadi'ye sunduğunu ancak istifasının kabul veya reddedildiğine dair herhangi bir yanıt almadığını belirtti.

Bağdat'ta yaptığı basın açıklamasında, görevinden istifasını 3 defa İbadi'ye sunduğunu söyleyen Zubeydi, istifasına dair İbadi'den kabul veya ret yanıtını henüz almadığını kaydetti.

Ülkede daha önce İçişleri Bakanlığı görevini de yürüten Zubeydi'nin, 328 sandalyeli mecliste 28 sandalyesi bulunan Şii Yüksek İslami Konseyi'ne bağlı olduğu biliniyor.

Konseye bağlı ve Bağdat'tan yayın yapan el-Fırat televizyonu da, kabinede bulunan Şii Yüksek İslami Konseyi üyesi 3 bakanın istifalarını İbadi'ye sunduğunu ve bundan sonraki Bakanlar Kurulu toplantılarına katılmayacaklarını duyurdu.

AA'ya konuşan Iraklı Hukukçu Tarık Harp, herhangi bir bakanın iradesi dahilinde sunduğu istifasının meclisin oylamasına sunmaya gerek olmadığını söyledi.

Harp, "Bakanlar Kurulu'nun iç tüzüğüne göre Başbakan, bakanlığı 1 aydan fazla terk eden bakanın istifasını doğal olarak kabul etmiş olur." dedi.

Zubeydi ile aynı siyasal oluşumun üyesi olan Irak Petrol Bakanı Adil Abdülmehdi de, dün istifasını İbadi'ye sunduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.