Irak Ve Suriye'deki Çatışmalar

Irak Ve Suriye'deki Çatışmalar
İran Meclis Başkanı Laricani: "IŞİD'le sadece onları bombalayarak savaşılamaz"

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, IŞİD terör örgütüyle sadece onları bombalayarak savaşılamayacağını söyledi.

Parlamentolararası Birlik (PAB) 131. Genel Kurulu toplantıları için İsviçre'nin Cenevre şehrinde bulunan Laricani, düzenlediği basın toplantısında, IŞİD terör örgütünün gerilla yöntemiyle savaştığına dikkati çekerek koalisyon güçlerinin operasyonlarının sahadaki gerçeklerle uyuşmadığını ifade etti.

"IŞİD'le sadece onları bombalayarak savaşılamaz" diyen Laricani, bazı muhaliflerin eğitilmesinin de sorunu tamamıyla çözemeyeceğini belirtti.

Bölgedeki bazı ülkelerin demokrasi karşıtı olduğunu savunan Laricani, "Umarım bölgemizdeki ülkeler, terörizmle savaşın çocuk oyunu olmadığını anlar" dedi.

IŞİD'le mücadele konusunda ülke olarak sorumlulukları ve görevleri bulunduğunu da vurgulayan Laricani, "Görevimizi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

- Nükleer müzakereler

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında yürütülen nükleer müzakerelerle ilgili sorular üzerine Laricani, nükleer görüşmelerle bölgedeki durum arasında doğrudan ilişki bulunmadığına işaret ederek ancak karşılıklı güvenin tesis edilmesi konusu dikkate alındığında bir ilişki kurulabileceğini söyledi.

İran'ın nükleer silah elde etme niyetinde olmadığının altını çizen Laricani, nükleer enerji üretmenin hakları olduğunu yineledi.

Müzakerelerde santrifüj sayısı konusuna odaklanıldığını anımsatan Laricani, masanın diğer tarafındaki ülkelerin santrifüjlerin niye önemli olduğu konusunda güçlü sebeplerle gelmeleri gerektiğini kaydetti.

Santrifüj konusunun önemsiz olduğunu ve gerçek problemi çözmeyeceğini savunan Laricani, İran'ın enerji üretmek için bunlara ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.