Irak'ın kuzeyinde terör yuvalarına darbe

Irak'ın kuzeyinde terör yuvalarına darbe
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), PKK/KCK ve diğer terörist unsurlarına yönelik Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerine yapılan hava harekatında 16 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), PKK/KCK ve diğer terörist unsurlarına yönelik Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerine yapılan hava harekatında 16 hedefin yok edildiğini duyurdu.

MSB'den yapılan yazılı açıklamada, "PKK/KCK ve diğer terörist unsurların yok edilerek Irak'ın kuzeyinden vatandaşımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını ortadan kaldırmak maksadıyla yok etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil noktalarında olan terörist unsurlarına 01 Aralık 2023 saat 18.30'da hava harekatları yapılmış, icra edilen hava operasyonları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de olduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 16 hedef imha yok edilmiştir" denildi.

Açıklamada, "Yapılan operasyonlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz olmuştur. Asil milletimizin göğsünden çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla sürdürecektir. Bu harekatlar esnasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.