Iraklı çocuk Almanya'dan gelen ilikle hayata tutundu

Iraklı çocuk Almanya'dan gelen ilikle hayata tutundu
Irak'tan ailesiyle beraber DAEŞ'ten kaçarak Türkiye'ye sığınan ve 2 yıldır lösemi tedavisi gören 11 yaşındaki Ruqayah Hayder, Almanya'dan getirilen ilikle yaşama bağlandı

Irak'tan ailesiyle beraber DAEŞ'ten kaçarak Türkiye'ye yerleşen ve 2 yıldır lösemi tedavisi gören 11 yaşındaki Ruqayah Hayder, Almanya'dan getirilen ilikle hayata tutundu.

Irak'ta lösemi hastalığına yakalanan Ruqayah Hayder, bir süre tedavi gördükten sonra DAEŞ baskısı nedeniyle ailesiyle birlikte tedavisini yarım bırakarak Türkiye'ye yerleşti.

Türkiye'de tedavisine devam edilen Hayder'in, iyileşme sürecine girmesine rağmen bir süre sonra hastalığı yeniden nüks etti. Acil ilik nakli olması gereken Hayder'e Almanya'dan ilik bulundu. Özel bir uçakla Samsun'a getirilen ilik, Hayder'e nakledildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Kemiği İliği Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Canan Albayrak, AA muhabirine, Hayder'in hastalığına Irak'ta yakalandığını ve bir süre orada tedavi gördüğünü söyledi.

Uygun ilik Almanya'dan bulundu
Prof. Dr. Aybayrak, "Masrafların bir kısmını devletimiz bir kısmını da aile karşıladı. İlik naklini çocuğumuza gerçekleştirdik. Şimdi Hayder'in vücudunun iliği kabul etmesini bekliyoruz. Kendisi Iraklı, iliği Almanya'dan geldi. Sonucunu heyecanla bekliyoruz, umarım önümüzdeki günlerde hastalığı tamamen atlatmış olur." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.