Iraklı sanatçının Atatürk sevgisi

Iraklı sanatçının Atatürk sevgisi
Iraklı heykeltraş Dhiaa, seramik parçalarıyla Atatürk'ün büyük portresini yaptı

İZMİR (AA) - Iraklı heykeltraş Samer Dhiaa, Atatürk'e olan hayranlığını seramik parçalarıyla yaptığı büyük portreye yansıttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bağdat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan ve Türkçe eğitimi için İzmir'de bulunan Dhiaa, kentte Mustafa Kemal Atatürk'ü daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Konuya ilişkin araştırmalarında Atatürk olan hayranlığı artan Iraklı heykeltraş Dhiaa, duyduğu sevgiyi seramik parçalarıyla 3 ayda yaptığı 2 metreye 1 metrelik tabloya yansıttı.

Portreyi İzmir Büyükşehir Belediyesine hediye eden Samer Dhiaa, "Atatürk çok önemli bir insan. İzmir'i ve ülkesini kurtarmış. Bize de Atatürk gibi güçlü bir insan lazım." ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu ise Iraklı sanatçının Atatürk tablosunu belediyeye hediye etmesinden büyük mutluluk duyduklarını, hediyeyi Buca Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde sergileyeceklerini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.