Iraklı Türkmen Göçmenler

Iraklı Türkmen Göçmenler
Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Mehdi: "Iraklı Türkmen göçmenlere insani yardım eden tek ülke Türkiye oldu"

KERKÜK (AA) - Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, Iraklı Türkmen göçmenlere insani yardım eden tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Iraklı Türkmen göçmenlere insani yardım eden tek ülkenin Türkiye oldu" dedi

Birleşmiş Milletler'in (BM) büyük maddi imkanlara sahip olmasına rağmen Irak'ta hiçbir kamp kurmamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Mehdi, "BM örgütü kamplar kurmak için 5 milyar dolar yardım aldı ve bu iş için bazı araziler tahsis edildi ancak örgüt hiçbir şey yapmadı" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in hazirandan bu yana düzenlediği saldırıları nedeniyle 400 binden fazla Türkmen'in evini terk ettiğini aktaran Mehdi, göçmenlerin çoğunun Musul'un merkezi ve Musul'un Telafer ilçesi ile Salahaddin vilayetinin Tuzhurmatu ilçesi halkından oluştuğuna işaret etti.

Türkiye'nin yardımıyla Kerkük kenti yakınlarında göçmenler için bir kamp kurulmakta olduğunu kaydeden Mehdi, kampta her biri 3 aileye yetecek 600 barınak bulunduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) kamptaki barınakların her türlü ihtiyacını temin ettiğini vurgulayan Mehdi, tamamlanmak üzere olan kampa ilerleyen günlerde göçmenlerin yerleştirileceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.