Irak'ta Bin 400 İtalyan Askeri Bulunuyor

Irak'ta Bin 400 İtalyan Askeri Bulunuyor
BAĞDAT (AA) - İtalya'nın Bağdat Büyükelçisi Marco Carnelos, Irak'ta bin 400 İtalyan askerlerinin bulunduğunu açıkladı.Carnelos, Bağdat'taki Büyükelçilik...

BAĞDAT (AA) - İtalya'nın Bağdat Büyükelçisi Marco Carnelos, Irak'ta bin 400 İtalyan askerlerinin bulunduğunu açıkladı.

Carnelos, Bağdat'taki Büyükelçilik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Irak'ta toplam İtalyan askerinin sayısı bin 400'dür." dedi.

Bu askerlerin bir bölümünün danışmanlık görevi yaptığını, bir kısmının ise Musul Barajı'nı onaran İtalyan şirketini korumakla görevli olduğunu belirten Carnelos, koalisyon güçleri kapsamında keşif uçuşları da gerçekleştirdiklerini söyledi.

-"20 bin kişiyi eğittik"

Büyükelçi Carnelos, askerlerin Irak ve Peşmerge güçlerine de askeri eğitim verdiğinin altını çizerek "İtalyan danışmanlar, Peşmerge, Federal Polis, Çevik Güçler ve Terörle Mücadele Gücü'nden toplam 20 bin kişiyi eğitti." bilgisini verdi.

Musul'da yerinden edilenlere sağlık alanında yardım sunduklarını da aktaran Carnelos, "Irak'ın alt yapısının imarı için 260 milyon euro tahsis edeceğiz. Musul'da DEAŞ'le çatışmalarda tahrip olmuş tarihi eserlerin ve Kiliselerin de onarımı için çaba harcayacağız." dedi.

İtalya, ABD öncülüğünde DEAŞ'a karşı yürütülen koalisyon güçleri arasında yer alıyor.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.