Irak'ta İntihar Saldırısı

Irak'ta İntihar Saldırısı
Salahaddin ili yakınında düzenlenen intihar saldırısında 8 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

Irak'ın Salahaddin iline bağlı Samarra kenti yakınında bir yolcu otobüsünde düzenlenen intihar saldırısı sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Salahaddin Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Üsteğmen Hasan Abdurrahman, AA muhabirine, bir grup Şii'nin Samarra kentindeki İmam Ali el-Hadi'nin kabrini ziyaret ettikten sonra yolcu otobüsüne bindiğini belirtti.

Abdurrahman, otobüste bulunan bir intihar eylemcisinin, Beled beldesi yakınlarında üzerindeki bombaları patlatması sonucu 8 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını söyledi.

 

Son yıllarda başta başkent Bağdat olmak üzere Irak'ın diğer kentlerinde hemen hemen her gün bombalı saldırılar düzenlenmeye başladı.

Iraklı yetkililer, saldırıların arkasında DAEŞ militanlarının olduğunu belirtirken, söz konusu terör örgütü de defalarca bombalı saldırıların kendi militanları tarafından düzenlendiğini duyurdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.