Irak'ta petrolle ilgili yolsuzluk iddiaları

Irak'ta petrolle ilgili yolsuzluk iddiaları
BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Amerikan Huffington Post ve Avusturyalı Fairfax Media tarafından Iraklı bazı devlet yetkililerinin petrol sözleşmeleriyle...

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Amerikan Huffington Post ve Avusturyalı Fairfax Media tarafından Iraklı bazı devlet yetkililerinin petrol sözleşmeleriyle ilgili yolsuzluk ve rüşvete giriştiği yönünde hazırlanan araştırmadan sonra adı geçenlerle ilgili acil soruşturma talimatı verdi.

Başbakanlık basın ofisinin açıklamasında, "Başbakan İbadi, Dürüstülük Komisyonu'ndan (yolsuzlukları araştırma kurumu) söz konusu iddialarla ilgili gerekli araştırmaları ve kanuni yolları izlemesini talep etti." denildi.

Huffington Post ve Fairfax Media grubu, aralarında eski Petrol Bakanı Hüseyin eş-Şehristani ve Abdülkerim Luaybi'nin de bulunduğu üst düzey devlet yetkililerinin petrol sözleşmeleriyle ilgili büyük rüşvet ve yolsuzluklara bulaştığını iddia etmişti.

Huffington Post ve Fairfax Media, geçtiğimiz Çarşamba günü ortaya attığı bu araştırmasına 2005 ile 2011 yılları arasında "en büyük yolsuzluk skandalı" adını verdi. Araştırmaya göre, Şehristani, Luaybi ve diğer bazı yetkililer, Fransa merkezli "UNAOİL" petrol şirketinden yüksek meblağlı rüşvet aldı.

Bunun üzerine bugün basın açıklaması yapan eski Petrol ve halen Yüksek Öğretim Bakanı olan Hüseyin eş-Şehristani, "Petrol Bakanlığı'nın UNAOİL şirketinin Irak'taki faaliyetlerini durdurmasını istedi. Şehristani, bu şirketle hiçbir petrol sözleşmelerinin olmadığını dile getirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.