Irak'ta Sadr yanlılarının parlamento binasına girmesi

Irak'ta Sadr yanlılarının parlamento binasına girmesi
Kürdistan Koalisyonu: "Irak parlamentosuna yapılan saldırı ve gösteriler, hükümetin zayıflatılması amacı taşıyordu. Dün meydana gelen olaylar da ülkenin siyasi sürecine bir darbeydi"

ERBİL (AA) - Irak parlamentosundaki Kürt partilerin oluşturduğu Kürdistan Koalisyonu, Şii lider Mukteda es-Sadr yanlılarının meclis binasına girmesini "siyasi sürece yönelik darbe" şeklinde nitelendirdi.

Koalisyon'dan yapılan yazılı açıklamada, "Kürdistan Koalisyonu olarak daha önce de belirttiğimiz gibi, hiçbir şekilde Kürt bakanların değiştirilmesi taraftarı değildik. Aynı zamanda herhangi bir tarafın kendi siyasi programını dayatmasını da kabul etmeyeceğiz." denildi.

Açıklamada, "Irak parlamentosuna yapılan saldırı ve gösteriler, hükümetin zayıflatılması amacı taşıyordu. Dün meydana gelen olaylar da ülkenin siyasi sürecine bir darbeydi. Söz konusu eylemcilerin engellenmesi konusunda da güvenlik güçleri görevlerini yerine getirmedi." ifadelerine yer verildi.

Sivillerin siyasi oyunlara alet edilmesinin kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada ayrıca, detay verilmeksizin, Irak'ta meydana gelen siyasi gelişmelere karşı farklı bir tutum sergileneceği kaydedildi.

Irak'ta Şii lider Sadr yanlısı çok sayıda gösterici, dün hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek, parlamento binasına girmişti. Ellerinde Irak bayraklarıyla vekillerin koltuklarında oturan eylemciler içerideki eşyalara zarar vererek, pencere ve masaları kırmıştı. Yeşil Bölge çevresini koruyan beton bariyerler göstericiler tarafından yıkılırken, bazı milletvekillerinin araçlarına da zarar verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.