Irak'ta teknokratlar hükümeti tartışmaları

Irak'ta teknokratlar hükümeti tartışmaları
Allavi'nin Vataniyye Koalisyonu İbadi'nin teknokratlar hükümetine aday göstermeyecek

BAĞDAT (AA) - Irak'ta eski Başbakan İyad Allavi'nin Vataniyye Koalisyonu, Başbakan Haydar el-İbadi'nin kurmayı planladığı teknokratlar hükümeti için aday göstermeyecek.

Vataniyye Koalisyonu Sözcüsü İntisar Allavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Koalisyon adına bugün İbadi'ye siyasi reform ve hükümet kurulması süreciyle ilgili görüşümüzü anlatan resmi mektup gönderdik. Mektupta yolsuzluk yapanları cezalandırmak, hizipçilikle mücadele etmek ve ulusal uzlaşı esasları gibi konular yer aldı." dedi.

Allavi, "İbadi'nin planladığı hükümet kabinesi siyasi hizipleşmeye yol açacağı için Ticaret Bakanlığına hiçbir aday göstermedik. Biz köklü reform yapılmasından yanayız." diye konuştu.

İyad Allavi'nin Vataniyye Koalisyonu 328 sandalyeli Irak meclisinde 21 sandalyeye sahip.

Öte yandan Yeşil Bölge'de kurduğu çadırında hükümet karşıtı oturma eylemi yapan Şii lider Mukteda es-Sadr'a bağlı Ahrar Grubu da İbadi'nin yeni kabinesine katılmayacağını açıkladı.

Irak Meclisi, İbadi'ye teknokratlar hükümeti için perşembe gününe kadar süre vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.