Irak'ta terör örgütü DAEŞ'ten kaçışlar

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'ten kaçışlar
Terör örgütü DAEŞ'in elindeki Kerkük'ün Havice ilçesinden son bir ayda yaklaşık 500 aile kaçtı

KERKÜK (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Kerkük'ün Havice ilçesinden son bir ayda 500 ailenin kaçtığı bildirildi.

Kerkük Batı Cephesi Peşmerge komutanlarından Ako Necim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusunun dün Musul'u kurtarma operasyonuna başladığını duyurmasının ardından, DAEŞ kontrolündeki bölgelerde yaşayan halkın kaçışlarının hız kazandığını belirtti.

DAEŞ'in elindeki Havice ilçesinin operasyonun başladığı Mahmur'un güneyinde yer alması nedeniyle halkın evlerini terk ettiğini aktaran Necim, Havice'den, Peşmerge'nin kontrolündeki güvenli bölgelere kaçan aile sayısının son bir ayda 500'e ulaştığını ifade etti.

Necim, terör örgütü DAEŞ'in Havice'den kaçan ailelerin arasına sızmasından endişe duyduklarını dile getirerek, bu çerçevede yapılan incelemeler sonucunda çok sayıda militanın yakalandığını sözlerine ekledi.

- "DAEŞ teröristleri, halkın yaşamını altüst etti"

AA muhabirine konuşan Haviceli sığınmacılardan Muhammet Fatih de DAEŞ'in insanlık dışı muamelesine maruz kalmaları nedeniyle Begare köyünden kaçtıklarını belirterek, "DAEŞ teröristleri, halkın yaşamını altüst etti. Temel gıda ürünleri ve ihtiyaç malzemeleri çok pahalılaştı. Fırsatını bulan herkes Havice'den kaçmaya çalışıyor." dedi.

Kerkük'ün Havice ilçesi yaklaşık iki yıldır terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunuyor. Irak ordusunun dün başlattığı Musul operasyonuyla birlikte DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden kaçışların hız kazandığı belirtiliyor.

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, "DAEŞ'e ait karargah veya silah depolarından uzak durunuz. Çünkü, bu yerleri önümüzdeki saatler ve günler içerisinde hedef alacağız." denilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.