Irak'ta yeni kabine tartışmaları

Irak'ta yeni kabine tartışmaları
Irak Meclisi, İbadi'nin siyasi grup adaylarından oluşan yeni kabinesine karşı güvenoylamasını erteledi

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Başbakan Haydar el-İbadi'nin hazırlayıp, meclise getirdiği siyasi partilerden oluşan yeni kabinesine karşı güvenoylamasının ertelendiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Kanun Devleti Milletvekili Abbas Beyati, "Başbakan İbadi ile Meclis Başkanı Cuburi, yeni kabinedeki isimlere karşı güvenoylamasının önümüzdeki Perşembe günü yapılması için anlaştı." dedi.

Öte yandan Şii lider Mukteda es-Sadr'a bağlı Ahrar Grubu, meclisteki faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı. Grup adına konuşan Akil Abülhüseyin, "Ahrar Grubu olarak, taleplerimiz karşılanıncaya kadar meclisteki faaliyetimizi askıya alıyoruz." dedi.

İbadi, meclise gelerek burada Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ve siyasi grup liderleriyle bir araya geldi. İbadi'nin gerçekleştirdiği toplantıda kabine hakkında uzlaşıya varılmadığı için meclisin buna karşı güvenoylaması oturumunun önümüzdeki Perşembe gününe ertelendiği belirtildi.

Meclis Başkanı Selim el-Cuburi başkanlığındaki meclis oturumu Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Başbakan İbadi, bakanlık sayısını 22'den 16'ya düşürdüğü teknokratlar hükümeti listesini 31 Mart'ta meclise sundu. Yeni kabine için mecliste 10 gün içerisinde güven oylaması yapılması bekleniyordu ancak sürenin dolmasına rağmen oylama gerçekleşmedi. İbadi bunun üzerine siyasi parti adaylarından oluşan yeni kabinesini hazırlayıp meclise gelmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.