Irak'ta yeni kabine tartışmaları

Irak'ta yeni kabine tartışmaları
Irak'ta eski Başbakan Allavi'ye bağlı Vataniyye Koalisyonu, İbadi'nin beklenen yeni hükümetinde yer almayacak

BAĞDAT (AA) - Irak'ta eski Başbakan İyad Allavi'ye bağlı Vataniyye Koalisyonu, beklenen yeni hükümette yer almayacaklarını ve herhangi bir aday göstermediklerini bildirdi.

Vataniyye Koalisyonu Sözcüsü Meysun ed-Demeluci, yaptığı yazılı açıklamada, "Kaolisyon olarak reformlar gerçekleşmedikçe, yeni hükümete katılmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Demeluci, açıklamasında, reformlarda açık bir yol haritasının belirlenmesi ve buna itimat edilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bakanlar, bakan vekilleri ve bakanlıklardaki genel müdürlerle, bağımsız kurum başkanlarının değiştirilmesi, bunların yerine liyakat esasına dayalı atamaların yapılması ve vekaleten atamaların durdurulması gerekli. Irak'taki durumu zorlaştıran dış müdahalelerin de reddedilmesi gerekiyor."

Demeluci, İbadi'nin yeni kabinesine aday gösterdikleri yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu vurguladı.

- Nuceyfi de katılmıyor

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame en-Nuceyfi'nin lideri olduğu Muttehidun Koalisyonu da daha önce bir yazılı açıklama yaparak, Başbakan Haydar el-İbadi'nin yeni kabinesi için aday göstermediklerini bildirmişti.

Başbakan İbadi'nin 31 Mart'ta meclise sunduğu teknokratlar hükümeti için siyasi parti gruplarının büyük bölümünün itirazı nedeniyle güven oylaması yapılamamıştı.

Bunun ardından İbadi, dün siyasi grup adaylarından oluştuğu öne sürülen yeni kabine listesiyle meclise gelmiş, ancak güven oylamasının perşembe gününe ertelendiği belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.