Irak'taki 68 Türkmen Ankara'da tedavi edilecek

Irak'taki 68 Türkmen Ankara'da tedavi edilecek
Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu kasabasında, terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırısına maruz kalıp yaralanan ancak Irak'ta tedavisi yapılamayan 68 Türkmen, Ankara'ya gönderildi

KERKÜK/ERBİL (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu kasabasında, terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırısına maruz kalıp yaralanan ancak Irak'ta tedavisi yapılamayan 68 Türkmen Türkiye'ye sevk edildi.

Kerkük'ten Erbil kentine karayoluyla getirilen yaralılar daha sonra tarifeli bir yolcu uçağıyla, Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan Ankara'ya gönderildi.

Kimyasal silah saldırısı sonucu yaralanan Türkmenler'in Ankara'daki Polatlı Devlet Hastanesinde tedavi edileceği belirtildi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük İl Başkanı Kasım Kasancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerkük'ün Tazehurmatu ilçesinde terör örgütü DAEŞ'in saldırısına maruz kalan 12'si çocuk, 20 kadın toplamda 68 yaralının tedavisine Türkiye'de devam edilecek." dedi.

Türkiye'nin bir kez daha Irak'taki Türkmenler'in yanında olduğunu kanıtladığını belirten Kasancı, "Türkiye hükümeti ve halkına, Türkmenler'in tedavisini üstlenmesinden dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kasancı, söz konusu yaralılarla 16 refakatçının da eşlik ettiğini kaydetti.

Yaralı Ali Ahmet'in refakatçısı Muhammet Ahmet ise ''Kardeşim Tazehurmatu kasabasında öğretmenlik yapıyordu. Saldırıya maruz kaldıktan sonra böbrekleri durma noktasına geldi ve Irak'ta tedavisi yapılamadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin tedavisini üstlenmesinden kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DAEŞ, 10 Mart tarihinde, elinde tuttuğu Beşir köyünden Kerkük'ün Tazehurmatu kasabasına kimyasal silah içeren havan topları ile saldırmıştı.

Söz konusu saldırı sonucu ölüm riski taşıyan 15 Türkmen, 24 Mart tarihinde Ankara'ya sevk edilmişti.

Irak'taki 68 Türkmen Ankara'da tedavi edilecek

Irak'taki 68 Türkmen Ankara'da tedavi edilecek

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.