Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar
Felluce ilçesindeki Sünni aşiretlerle terör örgütü DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda 5 militanın öldüğü ve bazı bölgelerin geri alındığı belirtildi

ENBAR (AA) - Irak'ın Enbar iline bağlı Felluce ilçesindeki Sünni aşiretlerle terör örgütü DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda 5 militanın öldüğü ve bazı bölgelerin DAEŞ'ten geri alındığı belirtildi.

Felluce Kaymakamı Sadun eş-Şalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felluce'deki bazı Sünni aşiretlerin DAEŞ'in kontrolü altındaki Cevlan, Heyakil ve Şüheda bölgelerine saldırı düzenleyip söz konusu bölgeleri geri aldıklarını kaydetti.

Çatışmalarda 5 militanın öldüğünü belirten Şalan, Irak hükümetinin Sünni aşiretlere silah, teçhizat ve hava desteğini acilen sağlanması gerektiğini ifade etti.

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusu, Peşmerge güçleri ve Sünni aşiretler, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.