Irak'taki DAEŞ saldırıları

Irak'taki DAEŞ saldırıları
MUSUL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammet, Musul'un Keske bölgesinde terör örgütü DAEŞ militanları...

MUSUL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammet, Musul'un Keske bölgesinde terör örgütü DAEŞ militanları ve Permerge güçleri arasında çıkan çatışmalarda 10 militanın öldürüldüğünü belirtti.

DAEŞ militanlarının Keske'deki Peşmerge mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğunu söyleyen Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sisli havayı fırsat bilen DAEŞ militanları zırhlı araçlarla Peşmerge'nin Keske bölgesindeki mevzilerine saldırı girişiminde bulundu. Ancak bu durum çabuk fark edildi ve ağır silahlarla karşılık verildi. Çıkan çatışmalar sonucu en az 10 militan öldürüldü, birkaç Peşmerge de hafif şekilde yaralandı" dedi.

Muhammet, yaralı Peşmergelerin askeri ambulanslarla hastaneye sevk edildiğini belirtti.

Örgütün genellikle sisli veya kötü hava şartlarını fırsat bilerek saldırı girişiminde bulunduğunu aktaran Muhammet, bu tür durumlarda, uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının da doğrudan devreye girdiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.