Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Tuzhurmatu ilçe Kaymakamı Abdul:-"İlçe merkezindeki yasadışı silahlı güçler ilçe dışına çıkarılmadığı sürece burada huzur ve güvenliğin sağlanması mümkün değil"

KERKÜK (AA) - Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçe Kaymakamı Şellal Abdul, ilçedeki güvenlik durumunun kötü olduğu ve Peşmerge ile Türkmen milislerden oluşan Haşdi Şabi arasındaki çekişmelerin devam ettiği uyarısında bulundu.

Abdul, Kaymakamlık binasında yaptığı basın toplantısında, bölgedeki Peşmerge ve Haşdi Şabi (Türkmen milisler) arasında defalarca yapılan müzakerelere rağmen güvenlik durumunun kontrol altına alınamadığını ve bu gruplar arasındaki çekişmelerin devam ettiğini belirtti.

"İlçe merkezindeki yasadışı silahlı güçler ilçe dışına çıkarılmadığı sürece burada huzur ve güvenliğin sağlanması mümkün değil" diyen Abdul, "Peşmerge ve Haşdi Şabi, ilçede meydana gelen olaylara direk müdahale etmeyecek ve olayları çıkaran kişileri yargıya teslim edecekleri konusunda anlaştı" dedi.

Türkmen, Kürt ve Arap nüfusu barındıran Tuzhurmatu Kaymakamı Abdul, ilçede halkı birbirine karşı provoke eden grupların olduğunu savunarak, bu grupların hırsızlık, insan kaçırma ve öldürme eylemleri girişiminde de bulunduğunu da ifade etti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Tuzhurmatu ilçe Polis Müdürü Yarbay Mustafa Hasan da, Tuzhurmatu ilçe merkezinin güvenliğini sağlayan polis sayısının az olduğunu belirterek, ilçedeki güvenliği sağlamada yetersiz kaldıklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.