Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Terör örgütü DAEŞ'in, Ninova iline bağlı Mahmur ilçesinde konuşlanan Irak ordusuna ait askeri üsse saldırması sonucu 4 asker hayatını kaybetti, 16 asker yaralandı

MUSUL (AA) - Irak'ın Ninova iline bağlı Mahmur ilçesinde yer alan Irak ordusuna ait askeri üsse terör örgütü DAEŞ tarafından yapılan havan topu saldırısı sonucu 4 askerin hayatını kaybettiği, 16'sının yaralandığı bildirildi.

Saldırıya ilişkin AA muhabirine konuşan Peşmerge Komutanı Şerzad Zaholi, "Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten geri alınması için Mahmur ilçesine konuşlanan Irak askerlerin olduğu bölgeye sabah saatlerinde havan topu ile saldırı düzenlendi. Söz konusu saldırı sonucu 4 Irak askeri hayatını kaybetti, 16'sı ise yaralandı" dedi.

Irak ordusuna ait askeri üsse en az 15 katyuşa mermisinin isabet ettiğini aktaran Zaholi, durumun şu anda normale döndüğünü ve yaralı askerlerin ise en yakın sağlık merkezine sevk edildiğini söyledi.

Irak merkezi hükümeti, DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması için 9 Şubat tarihinde Mahmur ilçesine 4 bin 500 asker ve çok sayıda ağır silah sevkiyatı yapmıştı.

Söz konusu bölge Musul kent merkezinden yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.