Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Tazehurmatu sakinlerinden Melik:- "Merkezi hükümetin en kısa sürede bu duruma müdahale etmesi gerekiyor. Artık sabrımız kalmadı. DAEŞ'in havan topu saldırılarından dolayı çocuklarımızı okula gönderemiyoruz"

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu kasabasındaki vatandaşlar, Beşiri köyünün terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınması talebiyle eylem düzenledi.

Cuma namazının ardından ilçe merkezinde toplanan Tazehurmatu sakinleri, Irak merkezi yönetimine, Beşiri köyünün DAEŞ'ten geri alınması ve bölgeden havan topu ve katyuşa füzeleriyle yapılan saldırıların önüne geçilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Bölge sakinlerinden Mükerrem Melik vatandaşlar adına yaptığı açıklamada, "Merkezi hükümetin en kısa sürede bu duruma müdahale etmesi gerekiyor. Artık sabrımız kalmadı. DAEŞ'in havan topu saldırılarından dolayı çocuklarımızı okula gönderemiyoruz" dedi.

Hükümetin siyasi çekişmeleri bir yana bırakma zamanının geldiğini aktaran Melik, Beşiri'nin geri alınması ve Tazehurmatu kasabası üzerindeki güvenlik tehdidinin ortadan kaldırılması için hızlı bir şekilde adım atılması gerektiğini söyledi.

- "Beşiri için kimse harekete geçmiyor"

DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir köyünden kaçıp, ailesiyle Tazehurmatu kasabasına sığınan Aşur Beşirli ise "Köyümüz yaklaşık bin 200 hanelik bir yer ve kurtarılması çok zor değil. Irak güvenlik güçleri geri alınması zor olan bölgelerde operasyon yapıyor ancak Tazehurmatu üzerinde tehlike arz eden Beşiri için kimse harekete geçmiyor" diye konuştu.

Tazehurmatu kasabası Meclis Üyesi Nazım Ali Kahya da bölgelerinin her gün DAEŞ'in saldırısına maruz kaldığını belirterek, "Şu anda kasabadaki 20 okulda 6 bin öğrenci eğitim görüyor. Saldırı tehlikesinden dolayı çocuklarımızı okula gönderemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu bölgenin DAEŞ'ten temizlenmemesi halinde Kerkük-Bağdat anayolunu kapatacaklarını söyleyen Kahya, "Her gün havan topu ve katyuşa saldırısına maruz kalmak istemiyoruz. Bunun için ivedi bir şekilde güvenlik güçlerinin operasyon başlatması lazım" dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.