Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Irak güvenlik güçleri, Felluce kenti çevresinde ilerliyor

FELLUCE (AA) - Irak güvenlik güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki, Enbar vilayetine bağlı Felluce kenti çevresinde ilerlediği bildirildi.

Irak ordusunda Tuğgeneral Murteda Sa'dun AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, DAEŞ'in kontrolündeki Felluce'ye 19 kilometre uzaklıktaki Kerme ilçesinin kuzeyinde yer alan Cezare el-Cemile ve Hamdaniyyin bölgelerinde kontrolü sağladığını belirtti.

Sa'dun, DAEŞ militanlarının bu bölgelerden Felluce'nin içlerine doğru kaçtığını ifade etti.

El-Cezire Operasyonları Komutanı Orgeneral Ali İbrahim Debun da uluslararası koalisyon güçlerinin Hit ilçesinin güneyindeki Kebise nahiyesinde DAEŞ mevzilerini bombalamasının ardından onlarca ailenin, DAEŞ unsurlarından kaçarak güvenlik güçlerinin bulunduğu Sahra bölgesine sığındığını söyledi.

Debun, 7. Tümen ile El-Cezire Operasyonları'nın, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan aileleri karşılamak için güvenli koridorlar açtığını belirtti.

Irak ordusunun, polis teşkilatı ve gönüllü birliklerin desteğiyle, ülkenin ikinci büyük Sünni kenti Ramadi'yi terör örgütü DAEŞ'ten geri almasının ardından, hedefinin Felluce'yi kurtarmak olduğu biliniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.