Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Irak güvenlik güçleri, Musul'un güneyindeki 2 köy ile ülkenin batısındaki Enbar'ın Kubeyse kasabasını DAEŞ'ten kurtardı

Irak güvenlik güçlerinin, Musul'un güneyindeki 2 köy ile ülkenin batısındaki Enbar'ın Kubeyse kasabasının kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Musul'a bağlı Mahmur kasabasının güneyinde bulunan 2 köy terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtarıldı.

Irak güvenlik güçlerinin, Musul'un güneyindeki el-Kayara nahiyesinin merkezinden yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta olduğu, uluslararası koalisyonun hava desteğiyle operasyonların devam ettiği belirtildi.

Ülkenin batısındaki Enbar'da ise Kubeyse kasabasının bütünüyle DAEŞ'ten kurtarıldığı ve resmi binalara Irak bayrakları asıldığı kaydedildi.

AA muhabirine konuşan Enbar İl Meclisi Güvenlik Komitesi Üyesi Raci el-Afyan, Irak güçlerinin, DAEŞ'in kasabada kalan tüm hücrelerini yok ettiğini, kasabanın giriş çıkışlarına, resmi binalara ve bazı evlere yerleştirdiği patlayıcı ve mayınları da temizlediğini bildirdi.

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı, dün sabah itibarıyla Musul'u kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Ülkenin ikinci büyük kenti Musul, 10 Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.