Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Ramadi'de DAEŞ'ten kurtarılan bölgelerde örgütün daha önce yerleştirdiği patlayıcıların infilak etmesi sonucu 11 sivil öldü

RAMADİ (AA) - Irak'ın Ramadi kentinde, DAEŞ'ten kurtarılan bölgelerde terör örgütünün daha önce yerleştirdiği patlayıcıların infilak etmesi sonucu 11 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Irak ordusundaki Enbar Operasyonları Komutanı İsmail el-Mahlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi'de DAEŞ'in elinden kurtarılan bazı mahallelerde daha önce yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Mahlavi, Ramadi'de çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden 15 bin ailenin, mayın ve patlayıcılardan temizlenmesinin ardından yaşadıkları bölgelere geri döndüğü bilgisini vererek, kentte patlayıcılardan temizlenmesi gereken 6 bölge daha olduğunu ifade etti.

Bazı kent sakinlerinin evlerini kontrol etmek için uyarılara rağmen yetkili makamların bilgisi dışında mayınlı bölgelere girdiğini aktaran Mahlavi, bu durumun patlayıcıların infilak etmesine ve masum sivillerin ölümüne neden olduğunu söyledi.

Irak ordusunun, polis teşkilatı ve gönüllü birliklerin desteğiyle, ülkenin ikinci büyük Sünni kenti Ramadi'yi aralık ayında terör örgütü DAEŞ'ten geri almıştı ancak bazı bölgelerde örgütün bıraktığı mayın ve patlayıcıların temizlenmesine devam ediliyor.

Bu arada, isminin açıklanmasını istemeyen yerel bir yetkili, Irak güçlerinin 14 Nisan'da DAEŞ'e karşı düzenlediği operasyonla kontrolü yeniden sağladığı Hit ilçesinin El-Huda semtinde, evlerine girmek isteyen 5 kişinin, örgütün daha önce yerleştirdiği patlayıcıların infilak etmesi sonucu öldüğünü belirtti.

Yetkili, Hit ilçesindeki yüzlerce mayından dolayı şuan bu bölgelere dönmenin son derece tehlikeli olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Peşmerge kuvvetlerinde Yüzbaşı Şirzad Zahuli de terör örgütü DAEŞ'in, Irak ile Suriye sınırında Sincar'ın güneyinde, kontrolü altındaki bölgeleri birbirine bağlayan yeni bir yardım koridoru açmaya teşebbüs ettiğini söyledi.

Zahuli, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, örgütü hedef alan saldırısında bu girişime engel olunduğunu, 13 militanın öldürüldüğünü ve 7 iş makinesinin de imha edildiğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.