Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Irak'ın Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde KYB'ye bağlı Peşmerge güçleri ile Haşdi Şabi'ye bağlı Şii Türkmen milisler arasında çatışmalar tekrar başladı

SALAHADDİN (AA) - Irak'ın Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde, Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmerge güçleri ile Haşdi Şabi'ye bağlı Şii Türkmen milisler arasında çatışmaların tekrar başladığı belirtildi.

Konuya ilişkin AA muhabirine konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Tuzhurmatu Sorumlusu Faruk Ahmet, "Peşmerge güçlerinin kontrolünde bulunan buğday silosuna Haşdi Şabi tarafından saldırı gerçekleştirildi ve çatışmalar yeninden alevlendi. Milisler stratejik konuma sahip siloyu kontrol etmek istiyor." ifadelerini kullandı.

İlçe merkezinde çatışmaların ağır bir şekilde devam ettiğini kaydeden Ahmet, ölü ve yararlılar hakkında henüz net bir bilginin ellerinde olmadığını aktardı.

Haşdi Şabi çatısı altındaki Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amıri, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ile önceki gün ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, çatışmaların sona erdiğini ve taraflar arasında ateşkesin sağlandığını bildirmişti.

Peşmerge ve Şii Türkmen milisleri arasında çıkan çatışmalarda 8 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi ise yaralanmıştı.

Tuzhurmatu'daki gerginlikler ilk olarak Aralık 2015'te alevlenmiş, çatışmalar çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine, ev ve iş yerinin ise zarar görmesine neden olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.