Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Irak güçleri, DAEŞ'in elinde tuttuğu Rutbe ilçesinin güney ve kuzey girişlerinde kontrolü sağlayarak kente girdi

ENBAR (AA) - Irak güçlerinin, Enbar vilayetinde terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Rutbe ilçesinin güney ve kuzey girişlerinde kontrolü sağlayarak kente girdiği bildirildi.

Rutbe'yi Kurtarma Operasyonu Komutanı Tümgeneral Hadi Rezic Kesar, "Güvenlik ve aşiret güçleri, ilçeyi karayoluna bağlayan stratejik bir köprünün kontrolünü sağladı ve köprüde Irak bayrağını dalgalandırdı. Emniyet güçleri bunun ardından ilçenin kuzey girişini de ele geçirdi." dedi.

- "İlçede ilerleme sürüyor"

Terörle Mücadele Birimi'ne bağlı Üçüncü Özel Harekat Komutan Yardımcısı Abdulemir el-Hazreci de ilçenin güneyindeki El-İntisar mahallesini DAEŞ'ten kurtardıklarını açıkladı.

İlçede her yere döşenen mayın ve patlayıcıların diğer bölgelerde kontrolün sağlanmasının önünde engel teşkil ettiğini dile getiren Hazreci, "Güvenlik güçlerimiz diğer bölge ve mahallelerin kurtarılması için ilerlemeyi sürdürüyor." diye konuştu.

Öte yandan Irak Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait uçakların, Musul kentinde DAEŞ mevzilerine saldırı düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, koalisyon güçlerinin, Musul'un yanı sıra Enbar vilayetine bağlı Felluce yakınlarındaki bazı DAEŞ mevzileri ile Kerkük'ün Havice ilçesi yakınlarındaki bir depoya saldırı düzenlediği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.