Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları
Bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırılarda 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak güvenlik güçlerinde subay Mustafa el-Haci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın güney kesimindeki Ed-Dure bölgesine bağlı El-Bise köyünde pazar yakınlarında yola bırakılan patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 kişinin yaralandığını belirtti.

Haci, başkentin El-Latifiyye bölgesinde de yere döşenen bombanın orduya ait bir devriye aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini, 4'ünün yaralandığını ifade etti.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Irak'tan son günlerde sık sık saldırı haberleri geliyor.

Salahaddin vilayetine bağlı Beled ilçesinde dün bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıda 13 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

Bağdat'ta önceki gün bir polis karakoluna bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıda 3 kişi öldü, 14 polis yaralandı. Başkentte 11 Mayıs'ta üç bölgeyi hedef alan intihar saldırılarında 98 kişi hayatını kaybetti.

- 13 DAEŞ militanı öldürüldü

Öte yandan Enbar'da Irak ordusunun silahlı aşiret gruplarının desteğiyle terör örgütü DAEŞ'e karşı düzenlediği operasyonlarda 13 militanın öldürüldüğü, örgütün elindeki bazı bölgelerde kontrolün sağlandığı bildirildi.

Orduya bağlı El-Cezire Operasyonları Komutanı Tuğgeneral Ali İbrahim Debun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşiret milisleri destekli güvenlik güçlerinin Enbar'da DAEŞ'in elindeki bazı bölgelerde kontrolü sağladığını belirtti.

Debun, uluslararası koalisyona ve Irak ordusuna bağlı uçakların da havadan desteğiyle Enbar vilayetine bağlı Ramadi kentinin batı kesiminde yer alan Cebbe bölgesi ile El-Adusiye köyünün kontrol altına alındığını ifade etti.

Güvenlik güçlerinin söz konusu bölgelerde Irak bayrağının dalgalandırdığını kaydeden Debun, operasyonlarda 13 DAEŞ militanının öldürüldüğünü aktardı.

Debun, ayrıca bir intihar eylemcisinin kullandığı bomba yüklü aracın imha edildiğini, örgüte ait bir cephaneliğin de patlatıldığını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.