Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları
DEAŞ'ın Musul'da sivil yerleşim yerlerine katyuşa füzeleri ile düzenlediği saldırılarda aynı aileden 11 kişi öldü

MUSUL (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın Musul kentinde sivil yerleşim yerlerine katyuşa füzeleri ile düzenlediği saldırılarda aynı aileden 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Irak Terörle Mücadele Birimi Doktoru Cemal Halid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ'ın, sabah saatlerinde örgütün elinden kurtarılan Ed-Dubbat mahallesine 6 katyuşa füzesi ile saldırı düzenlediğini, füzelerden birinin isabet ettiği evde aynı aileden aralarında kadın ve çocukların da olduğu 11 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Halid, DEAŞ'ın, ordu güçlerini sivillerin hayatı ve güvenliğiyle meşgul etmek amacıyla sivillere yönelik saldırılar düzenlediğini ifade etti.

Doktor Halid, Terörle Mücadele Birimine eşlik eden sağlık ekiplerinin, DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlarda yaralanan sivillere sağlık hizmeti sunmaya devam ettiğini dile getirdi.

Öte yandan, Musul'un güneydoğu kesimindeki Sümer ve Demiz mahallelerinin yüzde 90'ının kontrol altına alındığı bildirildi.

Musul'un güneydoğusundaki operasyonlardan sorumlu saha komutanı Tuğgeneral Halil Talal el-Basri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordunun Sümer ve Demiz mahallelerinin yüzde 90'ında kontrolü sağladığını, mahallelerdeki örgüt mevzilerinin çoğunun temizlendiğini belirtti.

Basri, söz konusu mahallelerde sadece bazı küçük çaplı grupların kaldığını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.