Irak'taki Sığınmacılar

Irak'taki Sığınmacılar
IOM, ülkedeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk edenlerin sayısının 3 milyonu aştığını açıkladı

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), yaşanan şiddet olayları sebebiyle Irak içinde yer değiştiren kişi sayısının 3 milyon 182 bine yükseldiğini açıkladı. 

Örgüt tarafından hazırlanan raporda, "Irak'taki misyonun kaydettiği rakamlara göre, ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden terör olayları nedeniyle ülke içinde 2014 yılının başından bu yana sığınmacı durumuna düşen kişi sayısı 3 milyon 182 bin 736'ya yükseldi" denildi. 

Bu kişilerin de 530 binden fazlasının aile olduğuna dikkat çekilen raporda, özellikle Enbar, Salahaddin ve Ninova'dan (Musul) olan sığınmacıların sayısının son iki haftada 6 bin arttığına dikkat çekildi.  

Raporda sığınmacıların yüzde 42'sinin Enbar, yüzde 32'sinin Musul, yüzde 13'ünün de Selahaddin vilayeti sakinlerinden oluştuğu ve söz konusu verilerin Ocak 2014'ten, Ağustos 2015'e kadar olan zaman dilimlerini kapsadığı kaydedildi. 

Ülkede terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerde güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmalar sebebiyle Iraklıların özellikle ülkenin kuzey ve batı kesimlerine göç ettiği belirtiliyor.

Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Bağdat başta olmak üzere çeşitli kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak makamları, saldırıların DAEŞ ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.