Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak'taki siyasi gelişmeler
Irak Parlamentosundeki Goran Hareketi Milletvekili Tavge Ahmet, parti kararlarına aykırı davrandığı, meclis içerisindeki oturma eylemine katıldığı gerekçesiyle partiden uzaklaştırıldı

ERBİL (AA) - Irak Parlamentosu'ndaki Goran (Değişim) Hareketi Milletvekili Tavge Ahmet, parti kurallarına ve hedeflerine aykırı davrandığı, meclis içerisindeki oturma eylemine katıldığı gerekçesiyle partisinden uzaklaştırıldı.

Goran Hareketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hareketimizin kararlarına bağlı kalmaması ve başka tarafların etkisi altında kalarak meclis içerisindeki oturma eylemine katılmasından dolayı uzaklaştırma kararı alındı" ifadelerine yer verildi.

Uzaklaştırma kararından sonra, Bağdat'ta bir basın açıklaması yapan Ahmet ise kararın kendisine resmi bir şekilde ulaşmadığını ve uzaklaştırıldığını medyadan öğrendiğini aktardı.

Irak'ta hukuki meşruluğu tartışmalı bir oturumla 171 milletvekilinin yaptığı oylamayla Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ve iki yardımcısı Humam Hammudi ile Aram Şeyh Muhammed'in görevden alındığı iddia edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.