Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak'taki siyasi gelişmeler
Yeni hükümet kabinesi ile reform paketinin görüşülmesi Salı gününe ertelendi

BAĞDAT (AA) - Irak Parlamentosunun siyasi grupların katılımıyla hükümet reformunu ele almak için Salı günü toplanacağı bildirildi.

Irak'ta hukuki süreci tartışmalı oturumla görevden alındığı iddia edilen Parlamento Başkanı Selim el-Cuburi'nin Sözcüsü İmad el-Hafaci, yaptığı yazılı açıklamada, "Parlamentoda hükümet reformu ve Başbakan Haydar el-İbadi'nin yeni hükümet kabinesini sunması için hazırlıkları görüşmek üzere Salı günü tüm siyasal grup ve milletvekillerin katılımıyla oturum düzenlenecek." dedi.

Eylemci milletvekilleri tarafından seçildiği iddia edilen geçici Meclis Başkanı Adnan el-Cenabi ise, bugünkü oturumu tüm siyasi grupların katılımı için Salı gününe ertelediğini duyurdu.

-Sadr, gösteriyi Salı'ya erteledi

Öte yandan Şii lider Mukteda es-Sadr da, Irak halkını parlamentonun reformları görüşmek üzere toplanması için Pazartesi gününe çağırdığı "milyonluk gösteri"yi Salı gününe erteledi.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamasında, "Parlamento oturumu Salı gününe ertelendi. Siz de 'milyonluk, kızgın ve barışçıl' gösterinizi Salı günü gerçekleştirin. Reformları desteklemede hiçbir kusurunuz olmasın." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.