İran İstihbarat Bakanı Alevi'nin Irak ziyareti

İran İstihbarat Bakanı  Alevi'nin Irak ziyareti
IKBY Başbakanı Barzani, İran İstihbarat Bakanı Alevi ve beraberindeki heyeti Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi ve beraberindeki heyeti Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme esnasında terör örgütü DAEŞ ile mücadele, IKBY ve Irak'ın içerisinde olduğu durum hakkında görüş alışverişinde bulundukları ifade edildi.

Açıklamada Barzani'nin İran'ın Kürt bölgesine sürekli desteklerinden dolayı misafir heyete teşekkür ettiği, ikili dost ilişkilerin geliştirmesi ve güçlendirilmesi için hazır olduklarını belirttiği kaydedildi.

Öte yandan İran İstihbarat Bakanı Alevi ise İran ve IKBY arasında uzun yıllara dayanan ikili ilişkilere önem verdiklerini kaydederek, İran'ın Kürt bölgesini her zaman dost ve bölgenin istikrarı olarak kabul ettiğini aktardı.

İran heyeti önceki gün Irak Meclis Başkanı Selim el Cuburi ile başkent Bağdat'ta bir araya gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.