İran İstihbarat Bakanı Alevi'nin Irak ziyareti

İran İstihbarat Bakanı Alevi'nin Irak ziyareti
IKBY Başkanı Barzani, Alevi ve beraberindeki heyeti kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme esnasında terör örgütü DAEŞ ile mücadele, Musul'u kurtarma operasyonu, Erbil-Bağdat arasındaki ilişkiler ve bölgede meydana gelen son siyasi gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulundukları ifade edildi.

Açıklamada, Barzani'nin misafir heyete terör örgütü DAEŞ ile verilen mücadele, cephelerin durumu ve Irak'ın içerisinde olduğu siyasi durum hakkında bazı değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada Barzani'nin terör örgütü DAEŞ ile mücadelede ciddi uluslararası yardım ve dayanışma desteği gerekliliğine vurgu yaptığı belirtilerek, örgütün tamamen ortadan kaldırılması için sadece askeri değil ancak ekonomik, fikri ve siyasi açıdan da mücadele edilmesinin şart olduğunu dile getirdiği aktarıldı.

Öte yandan İran İstihbarat Bakanı Alevi ise ülkesinin bölgede meydana gelen gelişmeler karşından Kürt bölgesine destek vermeye devam edeceğini kaydetti.

- Goran Hareketi Noşirvan Mustafa ile görüşmesi

İranlı Bakan Alevi, Erbil'de Barzani ile bir araya geldikten sonra Süleymaniye kentine geçerek orada Goran (Değişim) Hareketi lideri Noşirvan Mustafa ile bir araya geldiği belirtildi.

Goran Hareketi'ne yakın internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada Alevi ve Mustafa'nın görüşme sırasında Bağdat'ta meydana gelen siyasi gelişmeler, bölgedeki siyasi partiler arasındaki ilişkileri ele aldıkları ifade edildi.

Açıklamada Alevi'nin eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran Hareketi arasında yapılacak siyasi anlaşmadan İran'ın memnun olduğu ve destelediğini belirtiği yer aldı.

İran İstihbarat Bakanı Alevi önceki gün Irak'ın başkenti Bağdat'ta Başbakan Haydar el-İbadi ile bir araya gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.