İran'da Cumhurbaşkanlığı Ve Yerel Seçimlere Doğru

İran'da Cumhurbaşkanlığı Ve Yerel Seçimlere Doğru
Şehir ve köy şuraları seçimlerinin 5'inci dönem başvurularında, geçen döneme göre yüzde 14'lük artış kaydedildi

ANKARA (AA) - İran'da, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle eş zamanlı olarak yapılacak şehir ve köy şurası seçimlerine başvuruların geçen yıla oranla yüzde 14 artış gösterdiği bildirildi.

İran Seçim Komisyonu Başkanı Ali Asgar Ahmedi, ISNA haber ajansına yaptığı açıklamada dün akşam itibarıyla sona eren kayıtlar sonucunda 287 bin 425 kişinin şehir ve köy şuralarına başvuruda bulunduğunu söyledi.

Bir önceki dönemde başvuru sayısının 256 bin olduğunu hatırlatan Ahmedi, kayıtlarda 2013 yılında yapılan seçimlere göre yüzde 14'lük artış olduğuna dikkati çekti.

Ahmedi, başkent Tahran'ın, 21 sandalye için aldığı 3 bin kişilik başvuruyla en çok ilgi gören şehir olduğunu belirtti.

Seçim komisyonunun verilerine göre, ayrıca şehir ve köy şurası adaylığı için 17 bin 885 kadın başvuruda bulundu.

- Rafsancani'nin büyük oğlu da başvuru yaptı

Öte yandan eski İran Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin büyük oğlu Muhsin Haşimi'nin de Tahran şurası üyeliği için başvuruda bulunduğu kaydedildi.

İran'da şehir ve köy şuralarının 5'inci dönem seçimleri, 19 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle eş zamanlı yapılacak.

Yerel yönetim kapsamında değerlendirilen ve yasal süresi 4 yıl olan köy ve şehir şuraları, devlet düzeninin bir parçası olarak görev yapıyor. Şehir ve köy şuralarının, bulunduğu bölgelerde sosyal, kültürel, sağlık, eğitim, ekonomi, ticari, sanayi ve tarım alanlarında planlar hazırlamak, uygulamasını sağlamak ve denetlemekle yükümlü olduğu biliniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.