İran'da "Kur'an-ı Kerim Eğitimine Düşük Bütçe" Eleştirisi

İran'da "Kur'an-ı Kerim Eğitimine Düşük Bütçe" Eleştirisi
Daru'l Kur'an Teşkilatı Başkanı Karaşeyhlu, geçen yıl kendilerine tahsis edilen bütçenin yüzde 95'inin ödenmediği, bu yılki bütçenin de yarıya düşürüldüğü eleştirisinde bulundu

İSTANBUL (AA) - İran'da Kur'an-ı Kerim ilimleri eğitiminden sorumlu Daru'l Kur'an Teşkilatı Başkanı Mehdi Karaşeyhlu, kendilerine tahsis edilen bütçenin yüzde 50 azaltıldığını söyledi.

İranlı öğrenciler haber ajansının (ISNA) haberine göre, teşkilat bünyesindeki eğitmen ve idarecilerle yapılan toplantıda konuşan Karaşeyhlu, kendilerine verilecek bütçenin mecliste yarıya düşürüldüğünü belirtti.

Karaşeyhlu, geçen yıl kuruma tahsis edilen bütçenin de yüzde 95'inin ödenmediğini hatırlatarak, "60 milyon dolar olan bu yılki Kur'an-Kerim eğitimi bütçesi de mecliste 30 milyon dolara düşürüldü." dedi.

Meclise sunulan bütçede, diğer birçok alanda artış yaşandığına dikkati çeken Karaşeyhlu, "Buna rağmen, Kur'an-ı Kerim eğitimi bütçesindeki düşüşe maalesef yetkililer herhangi bir tepki göstermedi." ifadesini kullandı.

İran lideri Ali Hamaney'in Fars eyaletindeki temsilcisi Esedullah Eymani, geçen hafta bir konferansta yaptığı konuşmada, "İran toplumunda İslam'a karşı ilginin azaldığı, ailelerin dinden uzaklaştığı ve dini değerlerin rengini yitirdiği" tespitinde bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.