İran’da Üniversite Öğrencilerinden Protesto

İran’da Üniversite Öğrencilerinden Protesto
Başkent Tahran'da üniversite öğrencileri nükleer müzakereleri protesto etti

TAHRAN (AA) – İran’ın başkenti Tahran’da üniversite öğrencilerinden oluşan kalabalık bir grup, “ABD ve batılı müzakerecilerin tehdit dolu söylemlerini” gerekçe göstererek nükleer müzakereleri protesto etti.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) daimi beş üyesi ile Almanya’dan oluşan “5+1 grubu” arasındaki nükleer müzakereler devam ederken ABD’li yetkililer tarafından yapılan tehdit içerikli açıklamaların müzakereye aykırı olduğu savunan Tahran’daki Filistin Meydanı’nda toplanan kalabalık, “Tehdit söylemlerinin gölgesinde müzakereyi reddettiklerini belirterek hükümetin daha güçlü tavır sergilemesini" talep etti.

ABD yönetiminin İran’ın askeri tesislerinin denetlenmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını da protesto eden öğrenciler sık sık sloganlar attı.

Ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in askeri tesislerin denetlenmesine izin verilmeyeceği yönündeki açıklamalarını destekleyen sloganlar atan göstericiler, ellerinde, “5+1=0”, “Tehdit dolu söylemlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” ve “Sonuna kadar direneceğiz” yazılı dövizler taşıdı.

İçişleri Bakanlığının daha önce verdiği izni son iki saat kala iptal etmesine rağmen gerçekleştirilen gösteride, polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.