İran'daki seçimler

İran'daki seçimler
Reformistler Yüksek Şurası Başkanı Arif:- "Kadınların statüsünü yükseltmek reform hareketinin stratejisi olacaktır"

TAHRAN (AA) - İran'da, Reformistler Yüksek Şurası Başkanı Muhammed Rıza Arif, kadınların statüsünü yükseltmenin reform hareketinin stratejisi olacağını söyledi.

Başkent Tahran'daki Hicab Kapalı Spor Salonun'da düzenlenen "Reformistler İkinci Adım Kongresi'nde" konuşan Arif, salonu dolduran kadın seçmenlere seslendi.

"Ümit, Huzur, İktisadi Hareket" sloganıyla seçmenin karşısına çıkan oluşumun lideri Arif, "Üniversitelere kabul ve istihdamda ayrımın kaldırılması, ev hanımlarına sigorta ve iş yerinde çalışan kadınların güvenliğinin sağlanması reform hareketinin önceliklerinden olacaktır. Kadınların statüsünü yükseltmek reform hareketinin stratejisi olacaktır" dedi.

İran devrimi teorisyenlerinden Ayetullah Murtaza Mutahhari'nin milletvekili oğlu Ali Mutahhari de 5 yıldır İran'da ev hapsinde tutulan Mir Hüseyin Musevi, eşi Zehra Rahneverd ve Mehdi Kerrubi'ye işaret ederek, "Kuşatmayı kaldırma sloganını yerine getirmek için seçim sandıklarında oyunuzu kullanın" diye konuştu.

Bu konuşma üzerine salonda "Siyasi tutuklular serbest bırakılsın" ve "Mir Hüseyin Musevi" sloganları atıldı.

Reformistlere yakınlığıyla bilinen bağımsız Tahran Milletvekili Ali Mutahhari, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin seçilmesine dikkati çekerek, "2013 seçimlerinde ilk adımı atmıştık. Şimdi sıra ikinci adımı atmak ve iktidara ulaşmaktır" diye konuştu.

İran'da reformistler, seçimlere, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başında olduğu İtidal ve Kalkınma Partisi ile "Reformistler ve Hükümeti Destekleyenler Birliği" çatısı altında katılacak. 26 Şubat'ta 10. dönem İran Meclisi ve 5. dönem Uzmanlar Meclisi seçimleri düzenlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.