İran'daki seçimler

İran'daki seçimler
DMTK Başkanı Rafsancani, muhafazakarların kendisi ve reformistler hakkında 'İngiliz yanlısı' suçlamalarına sert cevap verdi

TAHRAN (AA) - İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, "Bazı çevreler, devrim için mücadele etmiş şahsiyetleri, siyasi edepten uzak bir şekilde 'İngiliz yanlısı' olmakla itham ediyor. Halbuki halk, bu tabirin asıl, toplum ile devrim arasını ayırmak isteyenlere yakıştığını çok iyi biliyor" dedi.

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, Tahran'da bazı akademisyen ve üniversite öğrencilerine konuşan DMTK Başkanı Rafsancani, son günlerde kendisi ve ülkedeki reformistler hakkında yöneltilen suçlamalara cevap verdi.

Rafsancani, "Bugünlerde bazı çevreler, devrim için mücadele etmiş, Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından onaylanmış bazı şahsiyetleri siyasi edepten uzak, toplumsal ahlak, insani ve İslami usulden yoksun, cahilce, 'İngiliz yanlısı' ve 'Batı'nın etkisinde kalmakla' itham ediyor. Halbuki halk, bu tabirin asıl, toplum ile devrim arasını ayırmak isteyenlere yakıştığını çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

Siyasi uzmanlar ülke'de, 26 Şubat'ta düzenlenecek 5'inci Uzmanlar Meclisi (Hubregan) ve 10'uncu dönem milletvekili seçimleri için adaylar muhalifleri karalamak ve seçmenleri kendi tarafına çekmek için bu tür propagandaların yapıldığını belirtti.

Cuma günü eş zamanlı olarak düzenlenecek seçimler İran toplumu için büyük önem taşıyor ve ülkede, 290 sandalyeli meclise girmek için 6 bin 229 aday yarışıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.