İran'daki seçimler

İran'daki seçimler
Reformcu Politika Konseyi Üyesi Meraşi:- "Devlet televizyonu siyasi partilere kendi listelerini tanıtmak ve programlarını halka anlatmak için imkan verebilir. O zaman halk da BBC'yi izleme ihtiyacı hissetmez"

İSTANBUL (AA) - Reformcu Politika Konseyi Üyesi Hüseyin Meraşi, "Devlet televizyonu siyasi partilere kendi listelerini tanıtmak ve programlarını halka anlatmak için imkan verebilir. O zaman halk da BBC'yi izleme ihtiyacı hissetmez" dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin seçimlere katılan bazı reformcu isimleri desteklediği iddialarını, AA muhabirine değerlendiren reformcuların önde gelen isimlerinden Meraşi, "Ben onlara bu isimleri desteklemenizi kim istedi diye sormak isterim. Neden İran'ın içişlerinin sizinle ilgili olduğunu düşünüyorsunuz? İçişlerimiz bizi ilgilendirir" diye konuştu.

"Evet televizyonumuz çeşitli siyasi partilerin seslerini halka duyurma imkanını bize sağlamıyor" diyen Meraşi, yabancı yayın kuruluşlarının bu tutumu, devlet televizyonunun siyasi partilere gerekli desteği vermediği için elde ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Eğer yabancı bir televizyon kanalı ülkedeki enformasyon kanallarında bir zaaf görürse bu zaafı kendi çıkarı için kullanıyor. Bu zaaf da bizim televizyonumuzdan kaynaklanıyor. Devlet televizyonu siyasi partilere kendi listelerini tanıtmak ve programlarını halka anlatmak için imkan verebilir. O zaman halk da BBC'yi izleme ihtiyacı hissetmez."

Meraşi dini lider Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen ülkenin en köklü gazetelerinden Keyhan'ın Müdürü Hüseyin Şeriatmedari'nin reformcu kanadın aday listesini eleştirmesine de tepki göstererek, şöyle devam etti:

"Biz Rehber'in (dini lider Ayetullah Ali Hamaney) emri üzerine adaylıklarına izin verilmeyenler hakkında artık konuşmuyoruz. Çünkü Rehber son sözü söyleme makamıdır ve biz de buna saygı gösteriyoruz ancak bana göre yanlış olan Anayasayı Korucular Konseyi tarafından onaylanan listenin eleştiri konusu edilmesidir. Acaba halk seçme hakkına sahip değil mi? Bu artık bütün filtreler tarafından geçmiş ve konsey tarafından da onaylanmış bir listedir. Artık bu liste üzerinden nüfuz tartışması yapmamamız gerekir. Bu listenin eleştirilmesi konseyin kararlarının kabul edilmediği anlamına gelir. Yani Keyhan Gazetesi'nin Müdürü Hüseyin Şeriat Medari, Haşimi Rafsancani ve Muhammed Rıza Arif'in adaylıklarının onaylanmasını eleştiriyor. Konseyin gereksiz yere bu isimlerin yeterliliğini onayladığını savunuyor. Anayasayı Koruyucular Konseyi'ni kabul etmiyor ve onunla alay ediyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.