İran'dan Suriye'ye Asker Gönderme İsteği

İran'dan Suriye'ye Asker Gönderme İsteği
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Suriye'deki "güvenlikli bölgelere" asker göndermeye hazır olduklarını söyledi

İSTANBUL (AA) - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suriye'deki ateşkesin devamı için İran'ın bölgeye "barış gücü" göndermeye hazır olduğunu belirtti.

Kasımi, haftalık basın toplantısında bir soru üzerine, Suriye'deki "çatışmazlık bölgeleri"nde ateşkesin devamının sağlanması amacıyla garantör ülkeler Türkiye, İran ve Rusya arasında görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Bölgeye askeri birlik göndermeye ilişkin de değerlendirmede bulunan Kasımi, "Bu konuda, aramızdaki anlaşma ve yol haritasının belirlenmesinin ardından, bölgedeki ateşkesi güçlendirmek amacıyla bize düşeni yapmak için barış gücü göndermeye hazırız." dedi.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Mart 2011'de kendi halkına silah doğrultmasıyla başlayan ve İran'ın gönderdiği milis güçlerinin yanı sıra rejime verdiği siyasi ve askeri destek neticesinde 6 yıldır devam eden iç savaş, yüz binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, milyonlarca Suriyelinin de sığınmacı duruma düşmesine yol açtı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan görüşmelerde, garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında, Suriye'de "çatışmasızlık bölgeleri" ve bu bölgelerin sınırları boyunca "güvenlikli bölgeler" oluşturulması konusunda anlaşmaya varılmıştı. Söz konusu bölgelerin idaresinin de garantör ülke birliklerince sağlanması kararlaştırılmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.